ceclick ceclick 'heartbeat' aku nih...

Monday, April 11, 2016

FURAIHA-Organic Food For Skin

hai semua.
Assalamualaikum!!!


Alhamdulillah atas segala nikmat yang Allah kurniakan.

Entry kali ni saya nak bercakap tentang FURAIHA..

apa itu FURAIHA?????????
ummm









Furaiha is our non chemical skincare formulated to fight your biggest skin problem, giving you a new healthy glowing and radiant naked face !

Furaiha helps you to :
💟fight acne
💟reduce scar spot
💟even skintone
💟minimize pores and many more !

 🌸no peeling effect and you can see the difference within 7 days 👏👏👏 💐

 Active ingredients :

Argan oil , habbatus sauda' , alpha arbutin , vitamin e , olive oil , cinnamon extract , pomegranate extract , oryza sativa powder , ascorbyl tetraisopalmitate , grape seed oil , rice bran oil , tamarindus indica seed gum , rabdosia rubescrens extract , sieges beckia orientalis extract , beeswax , beta-white

🚨Paraben free
🚨Mercury free
🚨Hydroquoinen free




Senang cerita FURAIHA merupakan produk penjagaan wajah yang didatangkan khas dengan bahan organik serta bahan makanan sunnah seperti habbatus sauda..madu..dll..

Bebas dari bahan kimia yang berbahaya..


Furaiha Skincare juga telah mendapat kelulusan jakim. Ianya disahkan HALAL dan BOLEH DIBAWA SOLAT. Tiada keraguan lagi dalam produk kami kerana kami ingin membantu saudara muslim di luar sana dengan berpatuhkan syara'. Malahan, produk kami menggabungkan juga pemakanan SUNNAH seperti habbatus sauda', gum al manna dan lain-lain lagi.
.
Jom support produk muslim tanpa keraguan lagi 😉









Sabun:-
1) Minyak Argan
2) Habbtus sauda'
3) Alpha Arbutin
4) Vitamin E
5) Cinnamon Extract
7) Pomegranate Extract (delima)
8) Ascorbly tetraisopalmitate (mencerahkan kulit & menggalakkan sintesis KOLAGEN)

Glow Booster cream:- krim malam
1) Vitamin E
2) Grape seed oil (minyak biji anggur)
3) Rice bran oil (minyak beras)
4) Rabdosia rubescrens extract (extrak tumbuhan)
5) Sieges beckie orientalis extract (agen anti penuaan)

DD Cream:- krim siang
1) Olive oil
2) Oryza sativa powder (serbuk air beras)
3) Beeswax (madu)





Menarik bukan?? ;)



Hanya 3 item sahaja yang diperlukan untuk menjadikan wajah anda muda jelita kekal berseri.

Mudah bukan...lelaki perempuan semua sesuai....therbaikkkkkk



🎀 Aqua Habbatus Sauda Soap.( Sabun dengan habbatussauda dan minyak Argan)
🌸Tidak menyebabkan penglupasan.
🌸Merawat masalah kulit seperti ekzema.
🌸Tidak mengeringkan kulit.
🌸Melembapkan kulit!
🌸Anti penuaan!
🌸Mencerah, memutih kulit dan mengecilkan pori.
🌸 Tahan sehingga 2 bulan!
.
🎀 Luminous DD Cream. (Krim siang yang bertindak sebagai foundation, concealer dan sunblock)
🌸Tak berminyak dan water based.( Tidak menyebabkan pori tersumbat yang menyebabkan white head dan jerawat).
🌸Tekstur yang ringan ( Tak perlu pakai tebal)
🌸Melembapkan dan mencerahkan kulit.
🌸Melindungi daripada UV dengan SPF35.
🌸Mesra wuduk namun tidak mudah cair kerana panas.
.
🎀Glow Booster Cream.( krim malam sebagai rawatan itensif)
🌸Dijamin tidak melekit! (Rasa seolah-olah tidak memakai krim)
🌸Merawat jerawat serius, jeragat,kulit kusam,whitehead dan blackhead.
🌸Anti penuaan,anti kedutan.
🌸Menyamaratakan tona kulit.
🌸Merawat sunburn dan pigmentasi.








Furaiha Organic Skin Food merupakan :
✔ Halal dan mendapat kelulusan KKM.
✔ Produk Muslim yang eklusif.
✔ Organik dan bebas bahan kimia.
✔ Berasakan makanan sunnah dan beberapa bahan semulajadi dari pelbagai negara.
✔ Krim siang tidak melekit, tidak berminyak, mesra wuduk dan tidak cair kerana panas.
✔ Krim malam tidak melekit, mudah diserap kulit.
✔ Sabun dengan habbatussauda tidak menyebabkan kulit kering mahupun pedih.
✔ Merawat jerawat serius, jeragat, kulit kusam dan tona tidak sekata.
✔ Memutih dan mencerahkan kulit serta merawat masalah kulit.
✔ Terbukti berkesan.
✔ Sesuai untuk kulit rosak, sensitif, penuaan, berminyak berjerawat mahupun normal.
Sebarang Pertanyaan/Pembelian:

WhatsApp/Telegram

013 4639214
013 4639214
013 4639214

Saya Sedia Membantu Anda...;)

Thursday, September 11, 2014

Kronologi Cinta ;)

Assalamualaikum.

Menghampiri setahun tak update blog. Rindu oiiii....Kali terakhir post Oct 2013. Perut sedang memboyot. Mood untuk blog terus mati. Tak bernafsu la lebih kurang ceritanya....muahahahahhahaha...

Readers, (ade ke yg nak baca T____T )

Alhamdulillah.
Daku dah selamat bersalin 9Jan2014. Syukur selamat semuanya . Szer. Tak da rezeki nak bersalin normal. Gamaknya tukang bagi semangat dok jauh kot masa tu....kuang3


 Day-1
Fresh dari perut omak setelah lebih dari 15 jam bertarung nyawa..

Anak diberi nama Muhammad Thaqeef Daiyan Bin Mohd Taufeeq. Berat 3.34kg. Udah ade gigi bawah sebatang masa dalam perut lagi. Mungkin la penangan Ostemetrix. Terlebih kalsium kekdahnya....




Day-4
Masa ni tgh sedih sebenarnya. Bapak Mat Daiyan baru balik Pulapol ngan FIL.
Sedihhhh oiii.



Day-3
Baru dapat jumpa anak...1 malam je dapat balik. Mana la mak tak sedih.huhu

Tengok pic ni mesti sayu. Tak sedar meleleh air mata. Satu2 nya pic bapak ngan anak.  Hanya menghitung hari nak habiskan pantang & jumpa Bapak Daiyan masa hari tauliah...

Hari2 mengira hari. lol. 




1Mac2014- Alhamdulillah Pak Polisi sudah tamat latihan. Dalam masa 9 bulan macam2 ujian & dugaan. Nanges laju2 masa beliau ditauliahkan. Allahuakbar rasa sebak sangat. Tengah padang kawad tu tengok anak sambil bergenang air mata....inila hadiah atas segala pengorbanan kami. Setiap minggu turun naik bas ke KL, dok hotel sorang2...Korang dapat rasa tak ape yang aku rasa? takde perasaan sudah! p main jauh2..hahahahahaha...

Datang Pulapol masih dalam pantang ke-52....mak iolss suh pantang 60 hari. Tapi tak berjaya. ok beberapa hari lepas tu bentan. padan muka kau nun!!



X DOP GAMBOR HARI TAULIAH. SEMUA DEKAT LAPPY MAK SEDARA.ENTAH BILA NAK KUTIP HAHAHAHAHAHAHA






7Mac-Majlis aqiqah Mat Daiyan & doa selamat.

ko tengok Bapak Daiyan! udah tak ghupe orang....berkilat ya amatttt...kesian. kahkahkah



8Mac2014-Malu ceqqq nak cerita..hikhik
(masa ni jugak tragedi MH370 huhu)

Majlis sanding mak bapak Mat Daiyan. Tak beragak kan dah ade anak pun nak sanding bagai....sapa suh nikah gantonggg siap keluar anak 1. pakej gittew...;)



Tak padan dengan puting. Ada hati nak pakai tengkolok bapak yer...hahahaha..

BTW, sekarang Mat Daiyan dah tak pakai puting...gudjob anakk!!






23Mac-Again, majlis sanding mak bapak Daiyan...emang dasarrrr...kih3

Majlis yang ni siap ade lalu bawah pedang bagai....

bersama2 gang Sword Barrel. thanks uolsss..;)




Mana tak demam & bentan bagai...tengok la aktiviti aku gane. Pack gilerr oiii...

Terima kasih anakku kerna beri kerjasama sepenuhnya....huhu. Tak meragam langsung sepanjang mak dia tengah bersanding. Nampak tak betapa baiknya anakku...we love u mmmuahhhhh....

Masa majlis belah aku, petang tu dah setel semua, dalam kul 4 tu aku tgk la beg Mat Daiyan....Ya Allah dia minum susu tak sampai 3auns...Aku dah siap perah sampai 2 stgh botol...menangis aku pandang dia....berkali2 mintak maaf sambil ciyom.....Aku sedap2 makan beradap, anak aku perut kosong. Aku tak salahkan siapa2 pun. Banyak tangan yang tolong jaga. Lagi aku berterima kasih kat diorang yang sudi jaga anak aku....Baik la anak aku, tak ngamok pun...tak berbunyi langsung....


Haaa masa belah laki plak aku silap bagi botol...aku bagi botol yang puting lubang besor. Marah la Mat Daiyan. Mujur masa dia marah2 tu kitorang dah selesai makan & segala adat istiadat bagai....gigih la aku ngan bapaknye carik bilik nk DF...jenuh pusing dewan tapi tak jumpa....mujur jumpa jugak tapi stor la...jadi laaa....haha..walaupun stor tu nampak sangat la horrow, tapi sebab ade Bapak Daiyan & Mat Daiyan, ku gagahkan jua......lega dapat DF anak!! paham2 la kalo teko penuh kannnnnnn...kih3



ok. selesai majlis. now berehat sambil tunggu lakiku carik rumah kt KL sinun...

jadi org KL kooo..aku paling taksuke dok KL..jem serabut kalut semua ada.....haha


Bulan 5 masuk rumah baru bersama anak....tinggal lah kami bertiga membina & mencorakkan rumah tangga. Seronok teruja eksaited semua bercampur baur...

sedih sebab terpaksa berpisah dengan mak abah. sepanjang preggy dok dengan depa. layanan 1st class baq hang! masa aku  nak beranak mak yang paling kalut & gabra....hihi. ghindu emak. 
Ya Allah lindungi & rahmati ibu bapa kami. Aamen.

gumbira sebab nak dok sama2 ngan laki. Tak sempat nak honeymoon berdua. Tup2 keluar 1 anak ..haha



k lah. Tak larat nak type & ingat balik semua...hahaha...

Mat Daiyan sekarang dah 8m/o ++......Kejap je masa berlalu. Pantas masa meninggalkan kita. Ghindu baby ibu...banyak akal dah oiiii.....pening mak ni haaaa...

POD (pic(s) of Daiyan), 





see my gigi nan separang ittew..

pampers over size..haha

Raya 2014-muka sedih sebab ayah tak dapat beraya bersama atas tugasan kerja...





Today- menjak dah lasak ni, payah betol nak snap pic..sokmo blur.






Ibu & Ayah pun nak tumpang glem anak gak....
kbai..T____T




Sekian kisah benar,
Ayah.Ibu.Daiyan


RINDU BLOG !!!!!!!!


K.BAI

Thursday, October 24, 2013

Sebokk jugak nak conteng...hukhuk

Assalamualaikum...

apa? mau conteng gak? ishh3.....
conteng ape??




hmmm pagi2 Raya Aidladha lepas ade org curik2 conteng kat "bff" a.k.a mantal mucukkk haku...
sedih ohhh. sukahati jer tinggalkan nota cinta ginni....
"weolllss pun sayang abg" 



aku teringat lagi pagi2 tuh, elok je lepas Subuh, ade budak mashammm ngendeng2 kat haku...

"hmm pening laaa...cuba rasa dahi ni macam panas jer....camaner nak balik PULAPOL????"

aku pun buat2 la ghase dahi..."hmm panas nih".....padahal aku dah paham sebenarnya cik abg takmau balik PULAPOL......macam budak sekolah nak balik asrama......kahkahkah..homsik gittew T_____T


Dengan penoh kasih sayang, aku istewi yang gebuss+demokss ni tolong la picitkan kepala Encik Suami...sedar2 masing2 tertidor....hahahaha..gilooo...

Al-kisah tersedar bila mak aku menjerit kat bawah soh makan...tengok2 jam mak aihhhh orang dah selamat balik dari solat hari raya....kalut rrr bangun *malu sebenaqnya sebab tertidor sampai tak p masjid..haha*

Takpe kita turun buat muka toya...kahkahkah..


Sampai bawah jer, nampak orang dah ramai nak makan, aku pun cakap ler "ade org demam sebab takmo balik PULAPOL"
pheww dapat la jelingan sedas sebab tiba-tiba juai nama dier....haha ampun bang!!


Lepas makan, kita rehat2 jap sementara nunggu 12.30.....apa lagi, jom ke PULAPOL antarin budak sekolah masuk asrama......
mekasih abg aku jadi driver terhormat kitorang.....hikhik.




kul 3.00 pm sampai, terus lepak kat Festival City....mak yong laporr..hahaha..



"kalau pakai cap i rela bergambar"
ptuiii ptuii....




"us" di abad ini....huhu
tombam & selebetnye haku...huwaaaa



ok.bye.



Tuesday, October 1, 2013

Ya Tuhan, berikan daku secebisss ketabahan :'(

aku yang semakin rapuhhhhhhhh
hmmm....



* mantal mucukk tempat sesi luahan hatiiiiii *




adehhhh...boleh jadi gila menahan ghinduuu gini.....

yes. aku nampak macam kuat. sangat tabah orangya...tapi aku jugak manusia biasa....ada perasaan yang sungguh menggebu terhadap Encik Suami...wuwuwuwuwu..


Lagi seminggu laki aku nak masuk PULAPOL, aku baru taw aku ni preggy. Berkecamuk taw hati ini....huhu.
Kita merancang, Tuhan yang menentukan....9 bulan laki aku kat Pulapol, 9 bulan 10 hari aku membuyong sorang2.....


layan muntah sorang2.
layan kehendak tekak sorang2.
layan ngidam sorang2.
layan si kecik yg makin sukooo nendang seorang-seorang.
layan ghinduuu pun sorang2 jugak.

ok fine.




"Ya Allah, jadikan diriku ini hamba yang sabar dan pandai bersyukur dengan segala nikmatmu"



Pesal eah? Aku rasa makin cengeng pulak. Banyak pulak nangisnye..hukhuk. ngengada taw mak ko ni baby, emo je kejenye..:'(

Setakat ni aku baru 4 kali turun KL jumpa Encik Suami.
Sekali dalam PULAPOL.
Tiga kali time dier outing...*macam budak sekolah je outing bagai..huhu*


Dapat jumpe sangat bestttt.
Lepas jumpe, balik Perak sawan sorang2 kat bilik...aptb


aku tak sukeee bila jumpe, mesti Encik Suami tanye "ok tak nih?". Setiap seploh minit ditanya...macam terok sangat je gaya aku nih...takshukeee la dibagi perhatian gitteww....nanti aku menangis...nanges sebab lepas tu takde sape yang concern nak tanya aku oke ke idak setiap seploh minit.....


hmm, bila surat merupakan satu2 nya medium perhubungan, maka;
Nak tak nak hari2 melangut la tunggu abg posmen mai rumah....dari jauh aku dah kenal bunyi motor abg posmen....hihihi..tapi bila abg posmen tak singgahhhhhh pun rumah aku hantar surat, alahai kecewa nya rasa hatiii...terus takmo tolong mak masak...giler gedik..korang jangan tiru perangai haku.
(posmen lalu rumah around 11-12.30 pagi)



ada lagi 3 bulan untuk aku bagi masa kat baby lepak dalam perut..main la ko sorang2 ye nak.....tak kesah la nk berenang kuak lentang ke, kuak kupu2 or gaya bebas sekalipun...terpulang....tapiii,, be nice yar....senak tau..huhu

Sampai masa wahai anakku keluar melihat dunia, kita tolong each other ok...
Bapak ko tak boleh teman,melainkan time tu dier dapat cuti 36 jam ke kannn...kalo idak tunggu ler atok Jamri buat semboyan ...hahaha






workstation hakuu...hiksss *____^
sebelum tidor mende ni la aku ngadappp.huhu

box oren tu penoh dengan surat cinta...ketas kajang aku beli 1 ream..puass!!
Quran tu, penenang jiwa. InsyaAllah.
losyen untuk i sapu kat peyot tetiap malam....ngeeeee
novel sekadar hiasan *tiputipu*





meh aku close up sketttttt...

disebabkan setiap pagi lepas subuh je konfemm sangat lapar, aku balun dulu air susu kotak ni...

kau tengok! for kid hokeyyy..1-6 y/o

awal2 dulu aku beli yg kotak biasa. tapi sokmo tak habes..rugi jerrr..huhu.
dah kenyang aku sambong tido balikk (gilerr pemalass)...kalo susu tu tak abes, sampai ke sudah la tak abes..kan dah membazir namanya..

Malam, sebelum tidor aku ngap ostematrix 4ketul sekali harung....sepanjang aku consume medalah ni, aku rasa ok kot..sebab aku tak pernah kena kejang. tak pernah sakit urat. sakit pinggang semua tu lah...Alhamdulillah. ekceli tak taw sebab aku consume menda ni atau aku memang kuat...hahahah




ok bye.

abg aku baru belikan mee bandung+epal ais...sayang aku lettewww..hihi.
mam dulu.cacincauuu.

Assalamualaikum.


Doakan aku kuat & tabah naaa mengharungi liku2 kehidupan bersama baby cecinta yg masih dalam peyot..huhu.


Wednesday, September 11, 2013

1st Outing Pak Polis.

Assalamualaikum,

Sementalah abang aku khusyuk tengok bola kannnn (Mas vs Thai), meh ler kite mengisi masa lapang dengan tangan menari2 di keyboard..*padehal kain baju sebakul tak lipat lagi..pfttttt


Hujung minggu lepas cinta hati guwa dapat outing (Sabtu & Ahad)....hehehehehepy la derr  T____T

Dapat surat hari Khamis (aku je bini yg spesies malas nk tgk ape yg Pulapol hapdet kt page FB...miahahahah), padahal orang lain lama dah taw..aptb..choiii.. so siap siaga la beli tiket bagai...mesej laki aku siap2..in case dier dapat bukak henpon ye dak...


Otw dalam bas tu Pak Polis kol, risau lettew i tak datang....i kenal u la darling...dalam surat kemain lagi tulis nye haaaa
" hujung minggu ni boleh outing....abg tak mengharap tapi abg teringinnnn sangat nak jumpe awak...hmm kalau menyusahkan tak pe lahhh"

ecececececce pucuk pangkal pun i dah taw hasrat hatimu....lol. klise lah u ni syg...u tak suruh pun i mai jugakkkkk...mihmihmih...kata "berkorban apa sahaja....:P "


Sampai je Pudu dah nampak budak sekolah tunggu kat Platform 6 sambil baca paper...mak aihhhhh baru 2 minggu tak jumpe awat la makin gelap ni yunk oiii....haru guwa tengok..sian laki aii berjuang demi meraih sesuap nasi untuk anak bini cecinta...ecehh


Lepas salam pelok ciyom kiss pipi dahi bagai...*erkkk takde makna laki aku nak show off romantika diamor dia tuh depan public..padehal aku pun tak ingat aku salam tangan dia ke idak...hahaha..jumpa2 je terus budak sekolah cakap "jom makan" *

oh lapar rupanya...

ok la kita p makan Kepsi naaa...*hmmm kepsi lagi..hahaha..
kasi la TGF ke..Chilis ke...hadoii selera nak tinggi....


Maka bermula lah episod menjeling2 ku bertentang..mata kita sama memandang...nun jauh di kedai Kepsi seberang PUDU tuhh...alahai KFC mana lagi kat area tu PUDU ye dakk kalau bukan di situu..huhu


lepas makan kite check-in hotelllllll.......yuhuuuu...kahkahkah..T___T
(jangan salah sangka, Mak Jemah letih naik bas..nak rehat jer..mihmihmih)


tapi kan laki den outing dari kul 10am-6pm aje,
sooooo, jenuh la aku nak pujuk dia supaya mengijinkan aku stay kat hotel semalaman seorang diri....
yela, bini tengah pregnant kot..sorang2 pulak tuh...mau tak senang duduk laki haku...hew3...
macam2 janji aku buat..."ye tak keluar mana2..tak nakal2..." ingat aku nakal macam die ke..caitt..huhu


at last dapat gakkkkk...hihi..tapi laki aku dah siap borong makanan+sebuah novel...haha bini dier kan hantuuu makan & kaki novel..hikhik.takde la boring sangattt.

so esoknya tak payah nak tunggu kat mana2 dah...terus direct ke hotel. sang isteri setia menunggu..;P



Lepas check-out baru desuppppp ke Mid Valley.....nasib baik tak ramai budak2 sekolah cam laki hakuu...ahaksssss.


aku rasa itu aje la rutin aku kalau Pak Polis dapat outing....tapi bape kali je pun sementara aku larat lagi nih....kalau dah sampai masa nak beranak, kau outing la ngan kawan2 sekolah yer bang...adinda tak mampu nak turun naik bas merayap banyak2....


takde gambar pun nak tepek. simptom2 semasa mengandung..haha
ok bye.




Thursday, September 5, 2013

Raya 2013 bersama Pak Polis..;)

Assalamualaikum.

Lama tak update. Takde perasaan nak bukak belog sendiri. Belog org lain apetah lagi. Phewwww.
Hari ni baru ade mood sebab aku rasa dah tak tahan sangat nih....


Hmmmm,
Baby dalam peyut nak masuk 21 minggu...membesar dengan hebatnya. sungguh aku tak tipu. Syukur dapat rasa nikmat menjadi seorang ibu...Alhamdulillah bestnyeeeee  ;)


Raya yang lepas Pak Polis dapat cuti seminggu. Seronok giler baq hang! Plan kemain gempaq. tapi pelaksanaan hampeh.huhu..Bayangkan la hari yg dia dapat balik tu (Isnin) tiket bas abes langsung..nak ke Muadzam da abes tiket, ke Teluk Intan apetah lagi... mujur ade Nadia (adik ipar) dok KL...aku rasa timbul konflik gak samada nk terus ke Muadzam or Perak jumpe bini....sebab aku pn tak de kenderaan kat sini nak bawak ke Muadzam....

At last kitorang rugi 2 hari.LOL!!! Laki aku balik Muadzam dulu, sehari sebelum raya baru dier mai ambik bini bawak lari di malam raya...nak sangat raya kt Muadzam kan.....huhu. apo nak dikato..

" We need car...letak kt rumah mak...senang utk awak..abg datang sana pun xde nak segan pinjam kete abah"

*ayat yg tak pernah lekang dari mulut laki aku....dalam surat pn itu aje yg dok mention...agaknye ralat kot sebab raya hari tu complicated sangat. kereta yg dia selalu pakai pun abg dia guna sbb kereta abg dia masuk bengkel. memang frust lah laki aku. Nak2 lagi laki bini ni haa tengah demam. lagi la memasing cepat emosi.*



Janji dapat raya ngan ENCIK SUAMI...mihmihmih


meh aku up kan sikit 1 gambo raya 2013 bersama Encik Suami...;)

.....

....

...

..

.


muka aku sejak preggy ni memang amat la pucat. Tak pernah teringin langsung mahu pakai bedak ke hape ke...super duper malas nk tempek something kt muka...
*jerawat sekarang jangan cakap la...bertimpa2 datang menyinggah..kuang3...T___T




InsyaAllah raya 2014, beraya di Teluk Intan bersama si kecik....yahuuuuuuuuuu...





Raya ke-4 lepas hantar hasben ke PULAPOL, terus balik Teluk Intan. Maklumla banyak lg sedara mara yang tak sempat jumpa...sekali lagi many special thanks kat Nadia sbb anto kak ipaq hang nih balik....hihi. lagipun nanti jumpa lagi family mertua sebab adik ipaq den (Lupi) nikah hari Sabtu (Syawal 10) dekat Kedah...


sedih gak sebab aku ade di kalangan keluarga mertua...without HUSBAND cecinta....hanya berusaha melapangkan hati...;)


p/s: esok lusa aku cerita lagi naa...abg posmen baru hantar surat...tak sabor nak baca..hihi