ceclick ceclick 'heartbeat' aku nih...

Wednesday, September 22, 2010

raya itu adalah shioxxxx...;P

sebab saya dapat banyak duit raya....hahaha..T__T


entry ini adalah kejam sebab cerita adalah sangat sudah basi..oke..T__T
genap Syawal yang ke-14 saya baru nak cerita pasal raya. orang lain malam raya sudah buat entry untuk pagi raya...ouh sadis..=((
saya baru nak start puasa enam. kamoO..?? konfem sudah selamat menjalani ibadah puasa enam..oleh itu jangan tiru macam saya.pemalas piang2.


begini,, cerita raya adalah sangat besttttt tapi tak berapa nak best pun.hahaha..cuma saya rindukan suasana pagi raya..ouh really miss dat moment..semua pakat makan ketupat rendang nasik himpit lodeh macam sangat lapar tak jumpe makanan selama setahun..ibarat phirana bukan..?? ditambah suara hinggar binggar anak2 kecik yang masih tak percaya hari itu adalah hari raya..ishhh,,korunk dah pakai baju raya tuh maknanya dah raya la..bukan nak testing2 baju lagi yer....

kemudian,, sesi mahap mahapan. disebabkan 'kau' tuh anak bongsu, sedar diri sikit. sila ikut turn yer. maka saya adalah orang terakhir tapi belakang saya semua budak2 kecik berhingus lagi..**erkk,,camaner tuh.??....
ucapan pertama sebelum air mata berjujuran adalah "Selamat Hari Raya. Nak Duit Raya". kemudian baru lah kite serius oke..ngeh3..sambil2 feeling syahdu sebab abang2 yang super.ego tiba2 main ciyom2 saya..perghh.bukan sebarang ciyoman oke..ehh,,kau jangan ingat ciyoman mulut plak.. goli den...ini ciyuman 1st class taw..!! abes diciumnyer pipi dahi mata n ubun2...n kalau boleh seluruh pelosok mukee saya nak dicium..hahaha...kasih sayang abang2 saya memang tip top..tapi time raya jela..hari biasa haram..main luku kepala banyak la...


kemudian balik kamponggggggggggg...hooreyy!!
walaupun hujan kemain lebat lagi, tapi gagahkan la jugak gerak..nak tunggu hari esok memang ada yang ngelat tak maw pergi lah....xjaoh pun. dekat sungai nibong jer..teluk intan-sg nibong idakla jaoh mana.
raya pertama tak banyak snap gambar. camaner la boleyh lupa..ishhhhh..=((


jom cekedot..sebab saya malas nak tulis entry panjang2 lagi..haha. peace..;P





Keluargaku..
Pak Jamri & family members.

2nd day. baju pun dah tak formal. raya pertama tak dapat nak bergambar sebab kak aja tak ada.turn umah mertua tahun neh..so, raya kedua jela dapat berkumpul.sob3.lokasi adalah di rumah mak sedara di sungai Lampam..tak tahu dimana..??sila google sendiri..;P


dari kiri atas
A.Uyatt (3rd), A.Nuar (1st BIL), K.Ujie (1st), Ayahanda, Bonda, A.Amin (2nd) Akif (si kenit), K.Naza (SIL), K.Aja (4th), A.Amir (2nd BIL), A.Yop (5th)
A.Jemi (6th), Jazmina, Afiq, Azhan, Hafiy, Hakimi, Hanie, Ekin (7th)





huhh..!!rotate lappy korunk sdri..;P



tiga beradik pompuan =)




model kereta sebentar..;)
padahal saya sebenarnya xreti nak posing sorang2 kalau xda sandaran..so,saya terpinjam kete neh buat sandaran..hahaha..



kak aja & saya..
benci betul kalau orang ingat saya nih Kak Aja & Kak Aja itu adalah saya...agak2 la...aduhh.. tak cukup budak2 lagi ke muka saya..hahahaha..*perasan
sangat parah bila diri dianggap sudah mempunyai dua anak....sob3..=((

5 comments:

Wahida Shukeri said...

hai nunu...slmt hari raya, slmt berpuasa 6 ye...stay in touch...:)

cik nUnU said...

hihi,, selamat hari raya jugak..;)

bLaCkPeArL Co. said...

kononnye model kereta nk posing2 kat kereta 2... hahaha..

johan adam said...

walopun paklah dah bergelar mantan PM, muka abg ko still maintain mcm dulu.

cik nUnU said...

blackpearl : hahaha.bengek betol.ceittt.

Johan Adam : abg aku & mantan PM..ape related deme..???
muka abg aku masih menten,,cume muke ko jer asik berubah. sebab tu tepakse rahsiakan identiti sampai skng.